back

Європейські стандарти державної служби обговорили учасники міжнародної зустрічі

24-09-2012 | 11:00

22 вересня у рамках міжнародної зустрічі «Досвід європейських стандартів державної служби» заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець зустрівся з делегацією Спілки молодих держслужбовців землі Північний Рейн-Вестфалія (Німеччина). У зустрічі взяли участь Юрій Музика – заступник керівника апарату облдержадміністрації, голова обласної організації ВМГО «Спілка молодих державних службовців України», Ірина Протченко – начальник управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, Дмитро Никоненко – в.о. начальника управління у справах преси та інформації Чернігівської облдержадміністрації, В’ячеслав Голуб – начальник відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, Андрій Шемець – спеціаліст управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, активіст обласної організації ВМГО «Спілка молодих державних службовців України».

Під час спілкування Микола Стрілець розповів гостям із Німеччини про основні напрями реформування державного управління, як головного чинника соціально-економічних реформ в Україні, і зокрема на Чернігівщині.

Він відмітив, що реформи потребують, безумовно, компетенції, дисципліни, здатності керівників приймати своєчасні рішення у своїй сфері відповідальності.

«Ми всі маємо зрозуміти, що на державній службі нам потрібні менеджери державного сектору, аналітики політики, озброєні сучасними вміннями до управління часом, управління змінами, аналізом вигод і витрат», - підкреслив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації. На його переконання, тільки такі фахівці зможуть забезпечити два основних вектори реформи державного управління: збільшення його ефективності та зменшення державних витрат на його утримання.

У свою чергу гості подякували за набутий досвід та поділилися приємними враженнями від перебування на Чернігівщині.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації