back

Державних службовців вчили вирішувати конфлікти

10-07-2019 | 11:06

Важливою складовою діяльності державного службовця, її невід’ємною частиною, яка впливає на результати роботи та емоційний стан, є спілкування з іншими людьми. Конфлікти, що виникають при цьому, є об’єктивним і неминучим явищем.

Важливою умовою виходу із конфліктної ситуації є вміння кожного учасника володіти своїми емоціями та усвідомлювати значення і суть конфлікту, що може позитивно чи негативно вплинути на продуктивність спільної діяльності та емоційний стан членів колективі.

Для збереження сприятливого соціально-психологічного клімату в апараті Чернігівської облдержадміністрації відбулася зустріч працівників апарату ОДА з кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри соціальної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Оксаною Михайленко на тему: «Конфлікти: сутність і шляхи їх вирішення».

На зустрічі було розглянуто сутність, значення та роль конфліктних ситуацій у взаємовідносинах в колективі, їх переваги та недоліки; психологічні механізми, методи й техніки виникнення конфліктів, подолання, розв’язання та вирішення; проблеми конфліктології управління та рекомендації щодо профілактики конфліктів і стресів, збереження емоційної рівноваги.

Підсумовуючи, керівник апарату обласної державної адміністрації Ірина Соломаха подякувала психологу та порадила державним службовцям прислухатися до рекомендацій фахівця.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації