back

З 1 липня збільшено розмір пенсії для 172,3 тисячі пенсіонерів Чернігівщини

09-07-2019 | 14:34

Про це повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко. Пенсії зросли у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму. Середній розмір підвищення – 50,3 гривні. 

1 липня відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшився розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – з 1497 до 1564 гривень. Це є підставою для зміни розміру пенсійної виплати та надбавок, які визначають, виходячи з прожиткового мінімуму.  

Крім цього, з 1 липня проведено перерахунки пенсій згідно з постановою Кабінету Міністрів України.

Пенсії підвищили таким категоріям:

особам, які мають страховий стаж 30 років (жінки) та 35 років (чоловіки) – до 2000 гривень. Доплату отримають 87,3 тисячі громадян, середній розмір підвищення – 248,4 гривні;

інвалідам ЧАЄС із числа військовослужбовців та військовозобов’язаних у разі доцільності пенсія обчислена із п’ятикратного розміру мінімальної зарплати, що склалася на початок року; інвалідам війни всіх груп та учасникам бойових дій, яким виповнилось 85 років. Підвищення отримають 3,3 тисячі інвалідів війни та ЧАЄС. Середній розмір підвищення складає 2700 гривень.

Усього на підвищення пенсії додатково спрямовано понад 40 мільйонів гривень.

Перерахунки пенсій проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано за документами, які містяться в пенсійній справі.

Органи Пенсійного фонду області повністю виконали перерахунки пенсії для пенсіонерів і скерували виплатні документи до пошти та банків, щоб підвищенні пенсії пенсіонери в липні одержали згідно з відповідними графіками.

За інформацією Головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області