back

Розваги – дітям, нагороди – поліцейським. У Чернігові відзначили День національної поліції України

04-07-2019 | 16:41

Випробувати на собі алкоокуляри, щоб зрозуміти, які відчуття у нетверезого водія, подивитися на роботу кінологів та спецпризначенців, приміряти поліцейське спорядження та посидіти у поліцейському автомобілі сьогодні могли усі охочі. Для юних любителів пригод — квести з безпеки на дорозі та флешмоб.

Своє професійне свято чернігівські поліцейські відзначали разом з молоддю, яка зібралася на майданчику біля Катерининської церкви. У поліції вирішили: працюємо для громади, тому і відзначати четверту річницю маємо разом!

Проте не обійшлося і без традиційних офіційних привітань, відзнак та нагород.

За чотири роки, що минули з дня утворення Національної поліції України, зросла довіра і повага людей до вас і вашої роботи, — зазначила на урочистих зборах з нагоди свята керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха. — Завдяки вам ми відчуваємо себе захищеними.

Ірина Соломаха відзначила також і вагомий внесок чернігівських правоохоронців у захист суверенітету нашої держави, законності та правопорядку на сході України. Адже більше половини — 1325 із 2455 атестованих поліцейських нашої області проходили службу у складі батальйону (роти) «Чернігів», зведеного загону УМВС, зведених груп карного розшуку та слідчих. Дехто з них віддав за Україну найдорожче, що мав — своє життя.

На сьогодні в органах поліції області стоять на варті закону 2737 працівників, 683 з них — жінки. За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня Національної поліції України кращі правоохоронці області отримали відзнаки та нагороди.

Зокрема, Почесну грамоту облдержадміністрації отримав лейтенант поліції, інспектор з озброєння групи логістики та матеріально-технічного забезпечення роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів» Дмитро Дрозд.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено старшому лейтенанту поліції, інспектору відділу озброєння та пожежної безпеки управління логістики та матеріально-технічного забезпечення Ігорю Деркачу, капітану поліції, інспектору-кінологу з розшуку вибухових речовин і зброї кінологічного центру Роману Конопацькому, майору поліції, головному спеціалісту відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення Оксані Самойленко та лейтенанту поліції, інспектору відділення охорони адмінбудинків Віталію Сивенку.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.