back

З нагоди Дня Конституції України у Чернігівській ОДА вручили почесні відзнаки

27-06-2019 | 14:43

Сьогодні в. о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяли участь в урочистому зібранні з нагоди 23-ї річниці Конституції України, що відбулося в приміщенні Чернігівської облдержадміністрації.

Керівники області привітали присутніх зі святом та вручили відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради. Серед нагороджених —  представники державних установ, закладів освіти та культури, працівники правоохоронних органів та служби порятунку.

— Конституція 1996 року стала першою Конституцією незалежної України. Вона закріпила правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека визнані найвищою соціальною цінністю. Проте тільки продовження і прискорення реальних реформ зроблять ці слова Конституції дійсністю, реально наблизять нашу державу до європейських стандартів, підкреслила Наталія Романова.

На закінчення зустрічі керівник обласної адміністрації запросила всіх присутніх відвідати ввечері цього ж дня сквер імені Б. Хмельницького, де з нагоди свята відбудеться концерт.

У програмі — виступи академічного симфонічного оркестру «Філармонія», Академічного народного хору та його балетної групи, артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації