back

З жителями Чернігівщини спілкувався Міністр юстиції

27-06-2019 | 09:34

Соціальна ініціатива #ЧеснаПлатіжка, що за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана розробляється Міністерством юстиції в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», дасть можливість встановити по всій країні справедливі, економічно обґрунтовані тарифи на тепло і воду, захистить мільйони українців від свавілля комунальників. На цьому наголосив Міністр юстиції Павло Петренко на зустрічі з громадськими організаціями, активістами та молоддю в рамках візиту до Чернігівської області у вівторок, 25 червня.

За словами очільника Мін’юсту, відповідно до проведених розрахунків гранична вартість тепла буде обмежена на рівні 1300 – 1400 гривень за гігакалорію. А тарифи за гарячу воду не будуть вищими за 80 гривень за кубометр для житла без рушникосушарок та 87 гривень за кубометр за наявності таких.

— Наші адвокати та юристи системи безоплатної правової допомоги вже готові захищати права українців, які після початку дії відповідних рішень Уряду й надалі отримуватимуть несправедливі платіжки на тепло із завищеними тарифами, — підкреслив Міністр юстиції.

Під час зустрічі з громадськими активістами Павло Петренко обговорив проблеми захисту прав громадян як на обласному рівні, так і на загальноукраїнському.

— Наше завдання — забезпечити справедливість для всіх громадян. Реформи у цьому напрямі визнані успішними не лише в Україні, а й закордоном. Нашу систему безоплатної правової допомоги на рівні ООН назвали однією з найбільш ефективних у світі. Зараз нам потрібно не допустити згортання цих процесів та продовжити подальше запровадження змін для гарантування дотримання прав мільйонів українських громадян, — додав очільник Міністерства юстиції.

Павло Петренко також відвідав навчальний центр «Десна», де поспілкувався з українськими воїнами-захисниками.

За інформацією Головного територіального управління
юстиції у Чернігівській області