back

Вітання з нагоди Дня Конституції України!

28-06-2019 | 08:00

Шановні жителі Чернігівщини!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди 23-ї річниці Конституції України!

Упродовж непростих і тривалих державотворчих процесів формувалися демократичні ідеали нашого народу. Основний Закон України закріпив не тільки правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, а й гарантував основні права і свободи українських громадян, відкривши широкі перспективи для всебічного розвитку та особистісної самореалізації.

Процеси, що нині відбуваються в нашій державі, дали величезний поштовх для утвердження національної свідомості народу, консолідації громадянського суспільства. Тож кожен із нас повинен усвідомити, що Конституція — це не просто перелік основних принципів існування держави, а живий інструмент її побудови та удосконалення. І тільки тоді, коли кожен громадянин відчує, що його життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, ми зможемо з гордістю назвати нашу Україну демократичною державою.

Україна сьогодні платить надзвичайно велику ціну за мир, платить життям своїх найкращих синів та доньок. Чернігівщина втратила у цій борні 170 своїх захисників. Тож обов’язок кожного з нас бути достойними їх пам’яті. Прагнути щоб задекларовані у нашій Конституції права ставали реальністю, адже ми сьогодні захищаємо власні права та свободи, гарантовані українською Конституцією.

Переконана: тільки продовження і прискорення реальних реформ зробить нашу країну економічно міцною, соціально захищеною правовою європейською державою.

Усім бажаю миру і добробуту, міцного здоров’я і злагоди в родинах! З оптимізмом дивіться в завтрашній день і гідно та щасливо живіть сьогодні!

З Днем Конституції України!

 

Зі щирою повагою
виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА
Наталія Романова