back

У порядку денному сесії обласної ради — понад 80 питань

26-06-2019 | 09:53

Сьогодні відбудеться пленарне засідання 18-ї сесії Чернігівської обласної ради сьомого скликання. Напередодні, 25 червня, в. о. голови облдержадміністрації Наталія Романова взяла участь у засіданні президії обласної ради. Члени президії під керівництвом голови обласної ради Ігоря Вдовенка обговорили та узгодили порядок денний сесії.

На розгляд депутатів запропоновано понад 80 питань, що стосуються соціально-економічного розвитку області, внесення змін до чинних обласних цільових програм, діяльності комунальних підприємств та установ, депутатські запити та кадрові питання.

На засіданні президії Наталія Романова запропонувала підтримати внесення змін до рішення обласної ради «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області». Особливу увага вона приділила ситуації довкола створення нової об’єднаної територіальної громади у Прилуцькому районі. Там виникли суттєві суперечності між міською владою Прилук, громадськістю та керівництвом сільських рад, які вирішили об’єднатись у Сухополов’янську ОТГ.

Депутати вирішили включити відповідний проект до порядку денного. Взяти участь у пленарному засіданні планують голови 19 місцевих рад, які вирішили увійти до згаданої вище об’єднаної територіальної громади, аби у разі необхідності донести до депутатів власну позицію з цього питання.

Також учасники президії підтримали депутатську ініціативу щодо виплати щорічної допомоги дітям загиблих учасників АТО/ООС. Цьогоріч планується здійснити виплати до 1 вересня, з наступного — до 1 червня.

Активне обговорення викликало внесення змін до типового статуту комунального підприємства обласної ради. Це питання вирішили внести до порядку денного сесії, але доопрацювати.

Окремий блок проектів рішень присвячений використанню природних ресурсів. Він пов’язаний із внесенням змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, а також потребою забезпечити ефективну діяльність комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Одинадцять питань на розгляд сесії внесені постійною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин. Вони стосуються надання спецдозволів на користування надрами та гірничих відводів на промислову розробку, продажу земельної ділянки, розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою.

Участь у засіданні президії Чернігівської обласної ради узяли голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій, а також розробники проектів рішень, представники ЗМІ та громадськості.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Світлини — відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради