back

Урочисте зібрання з нагоди 69-ї річниці визволення м. Чернігова від фашистських загарбників

21-09-2012 | 16:18

З нагоди 69-ї річниці визволення м. Чернігова від фашистських загарбників в обласному академічному українському музично-драматичному театр ім. Т.Г.Шевченка відбулося урочисте зібрання та творчий звіт майстрів мистецтв і художніх колективів міста «Золотоверхий Чернігів, тобі наша творчість і слава!».

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Вітаючи чернігівців зі святом, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що це свято з року в рік єднає велику чернігівську громаду, викликаючи почуття патріотизму і любові до отчого краю, древнього і вічно прекрасного Чернігова. Адже День визволення – священна дата для всіх чернігівців: і для ветеранів, що звільняли рідну землю від ворогів; і для тих хто народився і виріс у цьому місті, і для тих, хто приїхав попрацювати в обласному центрі та й залишився тут на все життя.

Володимир Хоменко відзначив: чернігівці завжди знаходили сили і можливості відновлювати своє місто після ворожої навали. Так було, як згадується в літописі, у далекому тринадцятому столітті після спалення монголо-татарською ордою. Так було і в минулому столітті – після звільнення міста від фашистських загарбників.

«Нині, на 21-му році незалежності України, маємо всі підстави стверджувати, що нарешті стабільність і прогнозованість розвитку країни прийшла на заміну багаторічним політичним конфліктам, а продумані та виважені економічні реформи – на заміну безпорадності та прорахункам у стратегічному плануванні.

Виступаючи на урочистостях з нагоди Незалежності України, Президент України зазначив: «Ми наполегливо будуємо нашу спільну українську перспективу, виборюємо собі гідне місце в світі. І попри об’єктивні труднощі та внутрішню протидію, ми продовжимо курс на оздоровлення економічної, соціальної, правової та адміністративної сфер». Показники розвитку країни за останні роки не лише свідчать про вже досягнуту стабілізацію економіки, а й дозволяють приступити до реалізації головної мети – поліпшення добробуту наших громадян» - зазначив голова облдержадміністрації.

За його словами, перші кроки у цьому напрямі вже зроблено – значно посилено соціальний вектор державної політики. Безпрецедентним для нашої країни став комплекс заходів щодо підвищення соціальних стандартів, запропонований у соціальних ініціативах Президента України. Це, мабуть, один з небагатьох прикладів за роки незалежності, коли влада не лише задекларувала суттєве підвищення пенсій, соціальних допомог та інших виплат, а й за короткий проміжок часу спромоглася забезпечити їх реалізацію.

Володимир Хоменко підкреслив, що на Чернігівщині позитивні зрушення внаслідок реалізації державної політики реформування протягом 2010-2012 років доповнювались цілеспрямованими діями обласної влади по вирішенню нагальних проблем територіальних громад.

Про ефективність дій місцевої влади свідчать конкретні факти: будівництво навчальних закладів, відкриття нових дитячих садків у містах та селах області, введення в дію нових виробничих потужностей. Значний прогрес у сільському господарстві підтверджується рекордними для Поліського краю врожаями, низкою інвестиційних проектів у тваринницькій та переробній галузях. За останні два роки значно зросли обсяги будівництва житла; газифікуються населені пункти та будуються дороги до них.

Влада також дбала про спадок духовний, відроджуючи славетні з часів Київської Русі Чернігів та Любеч, гетьманський Батурин, партизанський «Лісоград». За словами керівника області, відновлення і збереження національних пам’яток дає можливість проводити політику перетворення Чернігово-Сіверщини на привабливий туристичний регіон.

«Урочисто відзначаючи знаменну річницю визволення, вшановуємо пам’ять усіх тих, хто пройшов крізь горно війни. Вдячно вклоняємося ветеранам-переможцям. Пишаємося тим, що є кому підхопити естафету мужності і звитяги, продовжити славну справу батьків.

Переконливим свідченням тому є здобутки наших сучасників: на сільських ланах, на ниві освітній і науковій, у високотехнологічному виробництві, в олімпійських змаганнях.

Шануймо кожного, хто прославляє Чернігівщину і служить Україні своєю працею, натхненням – усім серцем» - наголосив Володимир Хоменко.

Також голова облдержадміністрації вручив державні нагороди.

Прес-служба облдержадміністрації