back

Підписано Угоду про співпрацю

21-09-2012 | 15:28

З метою сприяння розвитку співробітництва між Україною та Російською Федерацією, вирішення актуальних питань економічного та соціально-культурного життя області, пропагування духовних надбань Чернігово-Сіверського краю, а також враховуючи необхідність об’єднання зусиль для належного відзначення 210-річчя Чернігівської губернії та 80-річчя Чернігівської області, між обласною державною адміністрацією, обласною радою та Радою земляцтв України у Москві і Чернігівським земляцтвом у Москві підписано Угоду про співпрацю на 2012-2013 роки.

Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, голова Ради Земляцтв України у Москві, співголова Чернігівського земляцтва у Москві Микола Лях.

Вітаючи представників Чернігівського земляцтва у Москві на древній чернігівській землі, Володимир Хоменко висловив їм щиру вдячність за системну роботу у напрямку конструктивної співпраці між Чернігівщиною та Російською Федерацією, завдяки якій все тіснішим стає зв’язок земляків зі своєю «малою Вітчизною». Зв’язок, перш за все, духовний, який доповнюється корисною співпрацею у соціально-економічній, освітянській та культурній сфері, живиться добрими справами та благодійністю.

Яскраві приклади такого співробітництва – це меценатська діяльність уродженця Прилук, а нині громадянина Росії Юрія Коптєва; допомога у сфері вивчення та збереження багатющої історичної спадщини Чернігово-Сіверського краю президента Балтійської будівельної компанії Ігоря Найвальта та російського письменника Юрія Сбітнєва. І з кожним роком кількість таких прикладів збільшується.

А уродженець Чернігівщини, голова Ради Земляцтв України у Москві, співголова Чернігівського земляцтва у Москві Микола Лях, повідомив, що Чернігівська область стала першою, де підписано Угоду про співпрацю, тож саме вона тепер передає естафету іншим областям.

Він також висловив переконання у тому, що цей документ сприятиме створенню додаткових можливостей результативних та успішних взаємовідносин між країнами та пообіцяв особисто всіляко цьому допомагати.

Прес-служба облдержадміністрації