back

В ОДА проаналізували земельний конфлікт на Менщині

13-06-2019 | 15:56

Оперативний штаб з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини розглянув сьогодні заяву ПП «Бірківське» щодо конфлікту, що виник між ним та ТОВ «Агропівніч-17» на Менщині.

Про суть незгоди поінформував директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Ткалич: ПП «Бірківське», відповідно до укладеного з райдержадміністрацією договору, обробляло землю, де були невитребувані паї. Водночас ТОВ «Агропівніч-17» відшукало володарів тих паїв і вже з ними уклало угоди про оренду тієї ж землі. «Бірківському» про появу власників землі та зміну умов оренди не повідомили, що й спровокувало конфлікт.

Як зазначалося на засіданні оперативного штабу, у даному випадку ТОВ «Агропівніч-17» діяло у правовому полі. А щоб уникнути подібних ситуацій на майбутнє, райдержадміністраціям, як сторонам договору про оренду, необхідно вчасно інформувати орендарів про появу власників паїв та істотні зміни у майновому статусі орендованої землі. Особливо, якщо це стосується місцевих товаровиробників.

Водночас головні управління юстиції та Держгеокадастру в області мають проаналізувати законність викладених у заяві фактів та дій, а Департамент АПР — поінформувати заявника про висновки оперативного штабу.

Керувала роботою оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.