back

На Чернігівщині створюються ще дві ОТГ

11-06-2019 | 10:03

Територіальні громади Понорницької селищної ради та Вербівської сільської ради Коропського району Чернігівської області об’єднуються в Понорницьку селищну ОТГ із центром у селищі Понорниця.

Голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник підписав учора відповідне розпорядження, що затверджує висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень Понорницької селищної та Вербівської сільської рад Коропського району «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Ще одним розпорядженням голова ОДА затвердив висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Талалаївської, Безуглівської, Великодорізької та Ніжинської сільських рад Ніжинського району.

Відтак, ці місцеві ради об’єднуються в Талалаївську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Талалаївка.

Нагадаємо, на Чернігівщині функціонують 39 об’єднаних територіальних громад. 30 червня ще у шести ОТГ відбудуться перші місцеві вибори. Чекає на призначення виборів Добрянська селищна ОТГ, яка завершила об’єднання цьогоріч. Триває процедура об’єднання Сухополов’янської та Яблунівської громад.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації