back

Переможці журналістського конкурсу «МедіаЧе» отримали дипломи на святковому форумі

07-06-2019 | 17:49

Третій рік поспіль медійна спільнота Чернігівщини зібралася на свій відкритий форум, щоб ближче познайомитися, налагодити контакти, обговорити події і новини журналістики та привітати один одного зі святом.

Водночас у такому дружньому колі переможцям та фіналістам 4-го конкурсу журналістських робіт «МедіаЧЕ» вручили заслужені дипломи.

— Чернігівські медійники активно висвітлюють проведення реформ, хоча при цьому і з’являється чимало критичних матеріалів, — зауважив голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник, оголошуючи переможця у номінації «Реформи на Чернігівщині». — Це говорить про те, що ви чесні, справжні, професійні.

Цього року на конкурс надійшла рекордна кількість робіт — 84. Це удвічі більше, ніж у найкращий із попередніх років. 35 авторів надіслали свої тексти, телесюжети, радіопередачі, що торкалися як життєрадісних, оптимістичних, так і болючих тем.

Оргкомітет — представники обласної організації Національної спілки журналістів України, Чернігівської «Професійної спілки працівників мас-медіа міста Чернігова» та «Асоціації регіональних ЗМІ» — спільно з Департаментом інформаційної діяльності ОДА доклали чимало зусиль, щоб оцінити їх та обрати 10 фіналістів.

Переможця у номінації «Чернігівщина: голос спільноти» визначило відкрите онлайн-голосування, в інших номінаціях конкурсу — спеціально запрошене журі, до якого увійшли і лавреати минулого року.

Отже, переможцями конкурсу стали:

  • у номінації «Реформи на Чернігівщині» — Наталія Іващенко за статтю «Українських корівок врятує кооперація. Чого чекаємо?»;
  • у номінації «Молодь Чернігівщини» — Наталія Скляренко за телесюжет «Фельдшерка з села Вишеньки в декреті безкоштовно лікує пацієнтів: вона – єдиний лікар на чотири села»;
  • у номінації «Чернігівщина патріотична» — Віра Курико за репортаж «Радянський маршал чи український дисидент: як (не)перейменовують вулицю на честь Левка Лук’яненка»;
  • у номінації «Чернігівщина: голос спільноти» — Павло Солодовник за матеріал «Люди: Вогняне кохання, кавові мрії та війна за Україну: буремний шлях Іранки».

Дипломи фіналістів «МедіаЧе» також отримали радійники Альона Марчан, Андрій Соколов та Надія Дерев’янко.

Читайте також: До фіналу конкурсу «МедіаЧе»-2019 вийшли 10 матеріалів журналістів Чернігівщини

Нагороди фіналістам та переможцям конкурсу вручали керівник обласного осередку НСЖУ та Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко, голова «Професійної спілки працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» Владислав Савенок, відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ольга Чернякова.

Олександр Назаренко та Ольга Чернякова вручили почесні відзнаки журналістської спілки за творчі досягнення та за сприяння в реалізації завдань НСЖУ, а також оголосили переможця обласного фотоконкурсу організації  «Міс Спілчанка». Нею стала прес-офіцерка оперативного командування «Північ» Светлана Халимоненко.

Стає традицією і благодійний аукціон фотопортретів, організований обласною організацією НСЖУ. Цього року на продаж виставляли світлини учасниць конкурсу «Міс Спілчанка». Виручені кошти підуть на підтримку колег-журналістів, які потрапили в складні життєві обставини.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації