back

Посол Кіпру під час зустрічі з головою ОДА: Теплі взаємини між Кіпром та Україною природні, адже ми належимо до однієї європейської спільноти

06-06-2019 | 14:27

Голова облдержадміністрації Олександр Мисник зустрівся сьогодні з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху.

У ході зустрічі сторони обговорили можливості та перспективи взаємовигідного співробітництва у різних галузях економіки, науки та культури.

Наш регіон зацікавлений у встановленні партнерських відносин з адміністративними територіями Кіпру, — підкреслив голова облдержадміністрації. — Тим більше, що Чернігівщина має давні історичні відносини з представниками грецької національності.

Інформація про існування на теренах Чернігівщини, зокрема, у Ніжині, грецького національного товариства зацікавила Луїса Телемаху. Він наголосив, що кіпрська держава прагне всіляко підтримувати та заохочувати збереження національних мовних та культурних традицій греків у всьому світі, тож і представники Чернігівщини грецького походження зможуть удосконалювати знання мови на Кіпрі, а також направляти туди на відпочинок своїх дітей.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Світлана Полторацька представила високому гостю соціально-економічний та науково-технічний потенціал області, відзначивши відчутний внесок кіпрських інвесторів в економіку Чернігівщини.

Особливу зацікавленість посла Республіки Кіпр викликав хід реформи з децентралізації.

Через Європейську Комісію Кіпр багато інвестує в Україну, тож хотілося б і від Вас почути, як тривають зміни та чи виправдовують вони очікування людей, — звернувся посол до голови облдержадміністрації.

Олександр Мисник розповів про децентралізацію на Чернігівщині, акцентував на тому, що область входить до трійки лідерів цього процесу та, відповідно, одержує додаткові можливості для всебічного розвитку, у тому числі й завдяки зростанню місцевих бюджетів об’єднаних громад.

Голова облдержадміністрації подякував представникам Кіпру за увагу до реформ у нашій державі та їх підтримку.

Ми належимо до однієї європейської спільноти, тож завжди раді вам допомогти, — зазначив Луїс Телемаху та запевнив, що докладе всіх можливих зусиль для розширення співпраці між регіонами Кіпру та Чернігівщиною.

Сторони високо оцінили перспективи подальшого співробітництва у різних напрямках та висловили вдячність представнику молодих європейських послів у Чернігівській області Назару Соломасі за ініціативу проведення зустрічі.

На завершення спілкування сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації