back

До Дня партизанської слави

20-09-2012 | 16:39

20 вересня з нагоди Дня партизанської слави та 69-річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників у Щорському районі пройшла низка святкових заходів, участь у яких взяли керівництво області та району, ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани партизанського руху, почесні гості із братніх держав Республіки Білорусь та Російської Федерації.

Гості свята поклали квіти до «Братьської могили» у м.Щорсі, відвідали музей «Партизанський рух на Чернігівщині у 1941—1943 роках» у с.Єліне Щорського району, а також взяли участь в урочистостях, що проходили в партизанському «Лісограді» поблизу с.Єліне.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка щорсівців та гостей свята привітав заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

«Відзначення Дня партизанської слави та річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників завжди велике і знаменне свято. Воно символізує нашу глибоку повагу до учасників Великої Вітчизняної війни, пробуджує найкращі почуття людини та громадянина — любов до рідної землі, гордість за славетні подвиги старшого покоління, а також впевненість у майбутньому добробуті та процвітанні своєї країни» - зазначив Віктор Тканко.

Він також наголосив, що у 2012 році завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича суттєво зросли обсяги державної підтримки ветеранам. Значно підвищено одноразову грошову допомогу ветеранам та інвалідам війни до Дня Перемоги. Зроблено перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур. Спрощено процедуру отримання інвалідами необхідних технічних засобів.

Віктор Тканко побажав ветеранам міцного здоров’я, тепла й уваги рідних і близьких та довгих років життя.

На завершення свята присутні переглянули концертну програму, підготовлену артистами обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації