back

Відбулося засідання обласного штабу сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них повноважень

20-09-2012 | 14:23

19 вересня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець провів засідання обласного штабу сприяння виборчим комісіям у вирішенні покладених на них Законом України "Про вибори народних депутатів України" повноважень. У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Віктор Тканко, Олександр Шанойло, Віктор Геращенко, та в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк, керівники структурних підрозділів ОДА, установ та організацій області.

Учасники засідання розглянули шляхи виконання завдань, поставлених Президентом Віктором Януковичем на засіданні Ради регіонів 19 вересня, де Глава держави наголосив, що парламентські вибори мають відбутися з дотриманням усіх демократичних процедур - бути вільними, чесними та прозорими і визначальними орієнтирами для всіх рівнів влади в нинішніх умовах мають бути відповідальність, висока організованість і дотримання демократичних процедур.

Також під час заходу було обговорено питання матеріально-технічного забезпечення дільничних виборчих комісій та забезпечення реалізації Закону України "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року", зокрема, встановлення на звичайних виборчих дільницях комплексів системи відео спостереження.

Як зазначалося, 26 серпня 2012 року Центральною виборчою комісією в області утворено шість окружних виборчих комісій, які на сьогодні забезпечені необхідними приміщеннями, телефонними лініями, автомобілем, обладнанням та інвентарем.

До 27 вересня окружними виборчими комісіями будуть утворені дільничні виборчі комісії звичайних та спеціальних виборчих дільниць на постійній та тимчасовій основах.

Тому на переконання членів обласного штабу на сьогодні актуальним є питання забезпечення цих комісій всім необхідним для роботи. Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів» це покладено на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації