back

Чернігівщина за екостиль

05-06-2019 | 15:39

Третій рік поспіль до Всесвітнього дня навколишнього природного середовища у Чернігові проходить фестиваль «Життя в стилі ЕКО». Його основна мета — пропагувати екологічні знання та культуру, здоровий спосіб життя, привернути увагу громадськості до пам’яток природи та їх охорони.

З року в рік фестиваль набуває все більшої популярності серед населення, особливо молоді. Тож і сьогодні у Ялівщині зібралися школярі, студенти, просто небайдужі до стану навколишнього середовища містяни.

— Подібні заходи не тільки зближують, а й вкотре змушують замислитися над бережним ставленням до природи. Кожен з нас може перейти на екологічний стиль життя. Варто лиш захотіти і зробити перший крок. Наприклад, відмовитися від поліетиленових пакетів або ж одноразового посуду. Альтернатива завжди є. Почніть з себе, — звернулася до гостей свята заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Як зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич, турбота про довкілля — це не разовий захід, а те, що ми робимо щодня задля його збереження.

Аби сьогодні нікому не довелося сумувати, організатори підготували численні інформаційно-пізнавальні, спортивні та розважальні локації. Це вікторини, ігри, екологічні цікавинки, аква-гейм, екологічний квест, різноманітні майстер-класи, фотовиставка тощо. Для наймолодших гостей — ігрові мінімайданчики із живими ляльками.

Можна було придбати сувеніри ручної роботи. Для тих, хто зголоднів, — смачний куліш та фіточай.

Святкової атмосфери додавали виступи творчих колективів області.

Найактивніші учасники заходу отримали тематичні подарунки.

Також під час фестивалю відбулося нагородження переможців цьогорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета — одне майбутнє».

Читати також: Визначені переможці обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє»

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Купцову Тетяну Петрівну — головного спеціаліста відділу регулювання природних ресурсів управління заповідної справи та природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено:

Бригинцю Сергію Володимировичу — головному спеціалісту відділу природоохоронних програм управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА;

Кривоберцю Сергію Володимировичу — головному спеціалісту відділу природоохоронних програм управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації