back

Керівники області привітали машинобудівників з професійним святом

20-09-2012 | 12:46

20 вересня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник урочисто привітали з Днем машинобудівника, який відзначається в четверту неділю вересня, кращих представників цієї галузі області.

«У процесі широкомасштабної модернізації країни, ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, важлива роль відводиться розвитку реального сектору економіки та розширенню внутрішнього ринку вітчизняної продукції.

«Сьогодні в Україні готується пакет рішень і законодавчих ініціатив, що створюватимуть основу промислової політики», – зазначив Глава держави під час виступу на 9-й Ялтинській щорічний зустрічі.

Ключову позицію посідає машинобудування і в економічному розвитку нашого регіону, адже це галузь, яка забезпечує засобами виробництва всю економіку і визначає її технологічний рівень», - відзначив Володимир Хоменко.

На сьогодні машинобудівний комплекс області об’єднує 35 підприємств з виробництва електричного та електронного устаткування, сільськогосподарської і будівельної техніки, обладнання для нафтопромислового комплексу, медичних приладів та устаткування, точних вимірювальних пристроїв, транспортного машинобудування, металевих виробів.

Їх питома вага у реалізації промислової продукції області становить близько семи відсотків, а чисельність зайнятих – понад 8,5 тисяч чоловік; це – приблизно п’ята частина зайнятих у промисловості регіону.

У 2011 році машинобудівниками вироблено товарної продукції на 18% більше, ніж у попередньому році.

Суттєво зросло виробництво машин та устаткування для вироблення продуктів харчування та напоїв, удвічі – устаткування для птахівництва, на 86% – автобусів, наполовину – верстатів для оброблення дерева, проводів та кабелів електричних, на 22% – вогнегасників.

«У 2012 році машинобудівна галузь демонструє стабільний розвиток на підприємствах з виробництва електричного, електронного та оптичного устаткування, з виробництва машин та обладнання.

Розраховуємо на поступове нарощування потенціалу машинобудівної галузі області, що дасть можливість покращувати рівень життя наших людей», - наголосив керівник області.

Вітаючи з професійним святом усіх, хто пов’язав своє життя з машинобудівною галуззю, Володимир Хоменко висловив щиру вдячність за наполегливу працю та високий рівень професіоналізму, ініціативність та активну громадську позицію. Він також висловив переконання у тому, що сумлінна фахова діяльність кожного, хто працює в цьому секторі економіки, стане запорукою успішного просування області на шляху до стабільності і розквіту.

Кращим представникам галузі вручено відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації