back

Віктор Янукович: Ми повинні посилити державну підтримку села

19-09-2012 | 16:19

Досягнення стабільного регіонального розвитку напряму пов’язано з ефективним розвитком сільських територій. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на засіданні Ради регіонів, говорячи про наявні проблеми українського села.

«Реформи, які ми зараз з вами започатковуємо, спрямовані на розвиток агропромислового сектору економіки, на справедливе фінансування регіонів», - сказав Глава держави.

Першочерговими завданнями влади всіх рівнів у цьому контексті Президент назвав гарантування зайнятості сільського населення, створення нових робочих місць, стимулювання молодих спеціалістів до участі в розбудові рідних сіл. «Наше стратегічне завдання - зростання доходів селян, поліпшення якості життя на селі», - сказав він.

Глава держави також звернув увагу на проблему своєчасної оплати праці в сільській місцевості. «Факти виникнення заборгованості із зарплати працівникам села повинні піти в минуле», - наголосив він, додавши, що голови обласних і районних держадміністрацій повинні оперативно реагувати на такі ситуації.

На переконання Віктора Януковича, ефективність державної підтримки села має бути забезпечена шляхом впровадження програмно-цільового підходу до розвитку сільських територій. Він нагадав, що в Україні вже діє низка державних цільових програм з підтримки села.

«Я хотів би, щоб ми з вами проінвентаризували і за необхідності зробили корекцію цим програмам, можливо, щодо їх об’єднання, укрупнення», - запропонував Глава держави. Він доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову опрацювати це питання вже найближчим часом.

Президент також звернув увагу на проблему умов проживання людей на селі, їх медичного забезпечення та освіти. «Коли ми кажемо про медичне забезпечення - воно повинно бути на такому ж рівні, як і в місті», - зокрема зазначив він.

Віктор Янукович, крім того, наголосив на необхідності створення умов для інтелектуального та духовного розвитку жителів сільської місцевості, молоді.