back

Парламентські вибори мають відбутися з дотриманням усіх демократичних норм – Президент України

19-09-2012 | 16:09

19 вересня під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Ради регіонів, участь у якому взяв голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Учасники засідання розглянули питання прозорості та відкритості виборчого процесу, реалізації конституційних прав громадян під час виборів депутатів Верховної Ради України та завдання центральних і місцевих органів влади щодо забезпечення соціально-економічного розвитку територій.

Під час засідання Глава держави наголосив: парламентські вибори в жовтні 2012 року мають відбутися з дотриманням усіх демократичних процедур - бути вільними, чесними та прозорими.

«Визначальними орієнтирами для всіх рівнів влади в нинішніх умовах мають бути відповідальність, висока організованість і дотримання демократичних процедур», - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави звернув особливу увагу на необхідність забезпечення рівних умов для всіх політичних партій. «На першому місці, незважаючи на жорстку політичну конкуренцію, мають бути національні інтереси. Ефективний розвиток нашої держави нерозривно пов'язаний з розвитком демократії, однією зі складових якої є проведення вільних, прозорих виборів», - сказав він.

Президент нагадав, що Україна завчасно прийняла якісний закон про вибори народних депутатів, за який проголосувала конституційна більшість парламенту. «Сьогодні дуже важливо його виконати», - зауважив Віктор Янукович.

Глава держави також зазначив, що протягом часу, який залишився до виборів, необхідно вирішити окремі питання організаційно-технічного плану, зокрема щодо створення умов для ефективної роботи спостерігачів.

Парламентські вибори 2012 року мають суттєво підвищити довіру громадян як до парламенту, так і до влади в цілому - саме за рахунок проведення відкритого і демократичного виборчого процесу, наголосив Президент.