back

Творчі колективи поліції Донеччини провели концерт у Чернігові до Дня Європи

17-05-2019 | 21:10

Сьогодні у Чернігові з нагоди Дня Європи відбувся святковий концерт духового оркестру та ансамблю барабанщиць Головного Управління Національної Поліції в Донецької області. Творча делегація з Маріуполя відвідує Чернігівщину в рамках загальноукраїнського проекту  «Український Донбас».

У сквері ім. Богдана Хмельницького гостей привітали заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова та голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський. Вони підкреслили, що такі візити сприяють порозумінню та культурній інтеграції регіонів України.

Перед початком концерту представники Донеччини поклали квіти до пам’ятнику Тарасу Шевченку на Валу та пройшли урочистим маршем проспектом Миру та вулицею Шевченка.

Духовий оркестр Головного Управління Національної Поліції в Донецької області засновано у 2014 році, а ансамбль барабанщиць — у 2016 році. У складі колективів виступають чинні офіцери Нацполіції: слідчі, оперативники, дільничні, ювенальні поліцейські, оператори кол-центру 102, експерти-криміналісти, які несуть службу зокрема і в зоні бойових дій.

Своєю творчістю вони підтримують мешканців прифронтового регіону, граючи не лише у парках Маріуполя, а і у населених пунктах, де тривають бої: в Авдіївці, Мар’їнці тощо. Музиканти підтримують дітей з лінії розмежування, які живуть та навчаються під прицілом бойовиків, та виступають на їхніх шкільних святах і випускних балах.

У липні минулого року артисти Чернігівського обласного філармонійного центру брали участь у заходах до Дня Національної поліції у Маріуполі. Тепер творчі колективи Донеччини завітали на Чернігівщину з візитом у відповідь.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації