back

У Чернігові відкрилась виставка шедеврів світового ювелірного мистецтва

18-09-2012 | 16:55

18 вересня в рамках святкування Дня міста в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відбулося відкриття унікальної виставки ювелірних прикрас Класичного ювелірного дому «Лобортас», який існує з 1991 року в новому для ювелірного мистецтва стилі – «романтичний авангард».

У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. Під час церемонії відкриття він зазначив, що чернігівські музеї та заповідники мають свої зібрання та твори ювелірного мистецтва різних часів, виготовлені в Польщі, Німеччині, Україні та інших країнах світу, які завжди викликають особливий інтерес.

«Організація подібних виставок сприяє отриманню нових вражень, поглибленню знань історичних витоків і, в цілому, збагачує культурно-мистецьке життя регіону», - наголосив Віктор Тканко.

У свою чергу засновник ювелірного дому «Лобортас» Ігор Лобортас зауважив, що ювелірний будинок має наміри створити в подальшому й Чернігівську європейську експозицію.

Далі численні гості та відвідувачі унікальної виставки мали змогу ознайомитися з ювелірними виробами. Родзинкою представленої виставки є каблучка з романтичною назвою «Царівна-Лебідь», виконана з білого золота 18 карат і прикрашена рекордною кількістю діамантів, загальна вага яких становить 10,48 каратів.

Потягом п’яти днів чернігівці та гості міста зможуть оглянути вишукані прикраси та насолодитися виробами ювелірного мистецтва.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації