back

Чернігівщина святкуватиме 71-у річницю початку партизанського руху

17-09-2012 | 17:17

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30.10.2001 року №1020/2001 свято встановлено з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам’яті.

Проаналізувати стан підготовки до святкування в області 71-ї річниці початку партизанського руху в Україні, уточнити сценарний план проведення заходу, обговорити проблемні питання, що виникають під час підготовчого процесу, зібралися учасники наради, яку 17 вересня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Як зазначалося на засіданні, цьогорічні урочисті заходи проходитимуть 20 вересня в Щорському районі. Розпочнуться вони з покладання квітів до Братської могили в м.Щорс. Далі учасники заходу відвідають музей історії партизанського руху на Чернігівщині у селі Єліне та музейний комплекс «Лісоград», де відбуватимуться концертні програми, присвячені Дню партизанської слави.

На святкування 71-ї річниці початку партизанського руху очікується прибуття делегацій ветеранських організацій із Республіки Білорусь та Російської Федерації.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації