back

На засіданні штабу ДСНС затвердили новий План протидії пожежам

07-05-2019 | 14:43

Поточний рік уже видався більш пожежонебезпечним, ніж попередні. За рік в Україні зазвичай відбувається до 30 тисяч пожеж, де вогонь покриває до 20 тисяч гектарів. З початку ж цього року сталося понад 14 тисяч пожеж, які охопили вже 15 тисяч гектарів. Це приблизно половина щорічної кількості. І це тривожний сигнал.

На цьому під час засідання оперативного штабу ДСНС наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. До роботи штабу долучився і голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник з керівниками відповідних обласних служб.

Сьогодні необхідно кардинально підсилювати роботу щодо пожежної безпеки. Особливо зважати на те, що зазвичай пожежі відбуваються не без впливу людського фактору. З початку року на пожежах вже загинула 21 людина. Це пов’язано з самовільним спаленням сміття, небезпечним поводженням з вогнем як на присадибних ділянках, так і у полі чи лісі. Тому спільно з ДСНС ми відкоригували План протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами. Я звертаю увагу всіх підрозділів ДСНС на місцях, ОМС, а також Мінагрополітики і Мінприроди в областях для спільного об’єднання їх зусиль у попередженні і подоланні пожеж, — зазначив Геннадій Зубко.

Серед ключових завдань Плану:

- координація і максимальна готовність до оперативного реагування всіх органів: підрозділів ДСНС, Мінагрополітики, Мінприроди, Мінінфраструктури, Міноборони, Держприкордонслужби, Держлісагентства, Держводагентства та ОДА;

- максимальна готовність пожежних підрозділів лісокористувачів, ОТГ, добровільної та відомчої пожежної охорони до реагування, готовність необхідної техніки та засобів;

- цілодобовий моніторинг ситуації у природних екосистемах, особлива увага — до зони відчуження навколо ЧАЕС;

- посилення протипожежного захисту складів боєприпасів;

- забезпечення підтоплення торфовищ і утримання їх у зволоженому стані

- проведення місцевих комісій ТЕБ та НС на рівні ОДА;

- роз’яснювальна робота стосовно неухильного дотримання правил пожежної безпеки.

За повідомленням прес-служби Віце-прем'єр-міністра України.