back

Золотий вересень Носівки

17-09-2012 | 11:44

Минулої суботи Носівський район пам’ятно та весело відзначив славний 865-річний ювілей свого древнього та вічно юного міста - маленької поліської перлинки на карті нашої України, що поєднала в собі надзвичайну красу природи й енергію розбудови економічної інфраструктури та розкриття її потенціалу, відкритість та доброзичливість людей, що творять сучасну історію свого міста та району.

За традицією, свято розпочалося урочистою ходою, театралізованими дійствами учнівських та трудових колективів, установ та організацій міста й району, театралізованим дійством територіальних громад, у ході яких кожен колектив прагнув якомога повніше познайомити учасників та багаточисельних гостей свята з історією та сучасним своєї територіальної громади, в оригінальній формі розповісти про історію та сучасне свого населеного пункту.

Серед почесних гостей свята – керівники району Анатолій Красносільський та Микола Васюк, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, депутат Верховної Ради України, Почесний громадянин Носівки Іван Куровський.

Заступник голови ОДА Віктор Тканко озвучив вітання Носівщині від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з нагоди 69-ї річниці визволення нашого краю та історичних іменинних днів, пов’язаних з історичною пам’яттю з дня народження міста і району, висловив особисті побажання носівчанам.

У кожного з учасників свята також була можливість ближче ознайомитися з виробами декоративно-прикладного та вжиткового мистецтва, послухати місцевий фольклор, завітавши затим на гостину до імпровізованих садиб, які представила кожна самоврядна територія або ж завітавши до містечка майстрів, котрі розмістилися тут же, на центральній площі міста зі своїми виробами.

А ще в програмі свята — величезний ярмарок продовольчих, промислових товарів, безпрограшні лотереї, виступи майстрів мистецтва та художніх колективів, в числі яких однією з культурних «родзинок» свята став виступ народного артиста України Павла Зіброва, спортивні змагання тощо.

А завершилося свято молодіжною дискотекою та святковим феєрверком.


За матеріалами районної
газети «Носівські вісті»
Фото Андрія Сеника