back

Храм Іоанна Богослова в Ніжині знову у віданні церкви

18-04-2019 | 16:42

Непересічна подія для вірян громади міста Ніжина — церемонія передачі управлінню Чернігівської єпархії Православної Церкви України храму Іоанна Богослова (Іванівська церква) — відбулася сьогодні за участі представників влади та громадськості.

Нагадаємо, на початку квітня депутати обласної ради прийняли рішення про повернення церкви віруючим. Цьому передувала значна організаційна робота, проведена за сприяння голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Мисника та Ніжинського міського голови Анатолія Лінника.

Читати також: Зроблено перші важливі кроки до відродження храму Іоанна Богослова у Ніжині

— Тільки завдяки спільним вольовим діям стало можливим, що віднині в церкві Іоанна Богослова лунатиме молитва. І лунатиме вона українською мовою. За мир, за Україну, за український народ. Впевнена, що ми і надалі спільно будемо підтримувати і розбудовувати Помісну Українську Церкву в області, бо це запорука нашої духовної незалежності, — зазначила заступник голови ОДА Наталія Романова .

Подячний молебень з нагоди передачі храму релігійній громаді провів керуючий Чернігівською єпархією УПЦ (ПЦУ), архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій спільно з духовенством Чернігівської єпархії УПЦ (ПЦУ).

До речі, на Чернігівщині близько 20 громад заявили про своє бажання перейти до Православної Церкви України, по всій країні — більше 600 громад. Тепер реалізовується прагнення українців мати свою помісну церкву, що стало можливим завдяки ініціативі й рішучій позиції Президента України Петра Порошенка щодо отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації