back

Молодь Чернігівщини проти зарплат «у конверті»

15-04-2019 | 15:00

У березні цього року серед учнів 11-х класів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти області стартував конкурс «Скажи «НІ» зарплаті в конверті». Днями начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко вручив почесні грамоти та подарунки переможцям та їхнім наставникам.

Конкурс проводився у два етапи: районний та обласний.

Як виявилося, проблема зарплат «у конвертах» зовсім не байдужа сучасній молоді. Дехто знає про наслідки нелегальної виплати заробітної плати із розповідей знайомих та рідних, деякі учасники конкурсу (учні професійно-технічних закладів освіти) самі стикаються із подібними ситуаціями.

Загалом до участі в конкурсі долучилися близько 10 тисяч осіб. Журі ж визначило трійку найкращих. Перше місце зайняла Еліна Чуба, учениця 11 класу Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник — Олена Кривонос), друге — учень Чернігівського вищого професійного училища Кирило Лохмачов (керівник — Вікторія Наровлянська) та трете місце — у Валерії Лисечко, учениці 11-го класу Ніжинської гімназії № 3 (керівник — Віра Федюрко).

— Цей захід у подальшому сприятиме поінформованості учнівської молоді та їхніх батьків про негативні наслідки тіньової зайнятості, а також формуватиме  громадську думку щодо переваг офіційного працевлаштування, — зазначив Юрій Юрченко та висловив переконання, що конкурс стане щорічним.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації