back

З нагоди Дня фармацевтичного працівника

13-09-2012 | 12:23

13 вересня керівники області та міста урочисто вшановували працівників фармацевтичної галузі. Перед початком святкового заходу вони оглянули виставку Чернігівського обласного історичного музею ім. Тарновського «Історія аптечної справи на Чернігівщині».

Вітаючи присутніх, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив, що упродовж останніх років Главою держави, Урядом країни приділяється значна увага питанням реформування та модернізації фармацевтичної сфери. Прийнято низку законодавчих актів, які регулюють діяльність галузі та наближають її до вимог і стандартів Євросоюзу.

Однією зі знакових подій року стала реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, зокрема, запровадження європейського підходу до забезпечення населення лікарськими засобами від артеріальної гіпертензії.

В ході реалізації цього пілотного проекту в області, як і по всій Україні, на ліки, визначені відповідною постановою Кабміну, ціни знизилися до 20%, що значно поліпшує доступ хворих до таких потрібних лікувальних засобів.

Володимир Хоменко підкреслив: обласна державна адміністрація предметно працює над виконанням відповідальних завдань, пов’язаних з реформуванням системи аптечних закладів задля забезпечення якості та доступності для населення, ефективним використанням наявних матеріально-технічних ресурсів.

Керівник області зауважив, що місцеві органи влади і надалі робитимуть послідовні кроки щодо покращення медичного обслуговування населення області, у тому числі створюючи сприятливі умови для забезпечення якісними та безпечними ліками.

«Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо досягти реальних результатів та піднести цю життєво важливу сферу на якісно новий рівень, виправдовуючи сподівання жителів Чернігівщини», - зазначив Володимир Хоменко.

Присутніх також привітали заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет.

Кращим працівникам фармацевтичної галузі області вручено відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Прес-служба облдержадміністрації