back

В ОДА відбулася зустріч з чемпіоном світу із зимових видів спорту Дмитром Суярком

09-04-2019 | 17:08

Володаря чотирьох медалей цьогорічного чемпіонату світу із зимових видів спорту (лижні гонки, біатлон) серед спортсменів з вадами зору Дмитра Суярка та його особистих тренерів сьогодні вітали в Чернігівській облдержадміністрації.

— Це не просто медалі, а свідчення мужності та сили волі, стійкості духу та незламної віри у свої сили. Переконана: це перемога над собою. І в цьому є частинка наших спільних зусиль, адже серцем ми завжди з нашими спортивними героями, — зазначила заступник голови ОДА Наталія Романова і вручила спортсмену та тренерам сертифікати на отримання грошових винагород з обласного бюджету.

Читати також: У Канаді паралімпієць Дмитро Суярко зібрав повний комплект нагород

До слова, Дмитро Суярко в загальному заліку сезону займає третє місце. На Кубку світу (Японія) він здобув золоту, срібну та бронзову медалі.

Нині Дмитро навчається на V курсі факультету фізичного виховання Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Каже, що за декілька днів повертається до навчання. А от про свої плани на майбутнє розповідає з обережністю. Однозначно свої сили хоче випробувати на наступних Паралімпійських іграх.

У свою чергу, наставники спортсмена — заслужені тренери України Володимир Сторожок та Андрій Литвинець — зазначили, що у Дмитра все більше проявляється впевненість у власних силах. А маючи такий досвід, на нього чекають нові спортивні звершення.

Нагадаємо, Дмитро Суярко — вихованець Чернігівського регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт». Родом з Ніжинського району. Зимовими видами спорту займається з 2013 року. Майстер спорту України з лижних гонок. Серед досягнень: у 2016 році став бронзовим призером етапу Кубка світу (Німеччина); у 2017-му — бронзовий призер чемпіонату світу (Німеччина), чемпіон, срібний та триразовий бронзовий призер етапів Кубка світу (Україна, Корея, Японія); у 2018 році брав участь у ХХІІ зимових Паралімпійських ігор (Південна Корея), срібний призер етапу Кубка світу (Фінляндія).

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації