back

Увага! Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в природних екосистемах

09-04-2019 | 11:24

Із настанням теплої та сухої погоди люди, всупереч вимогам правил пожежної та екологічної безпеки, почали масово спалювати сміття та залишки сухої рослинності на власних присадибних ділянках. Також допускають необережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях.

Лише минулого тижня рятувальники області ліквідували 388 пожеж в екологічних системах. При цьому загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 1580 гектарів.

Зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час потепління, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

– створювати смітники та спалювати відходи;

– розводити багаття в лісі та лісопосадках;

– палити, кидати в лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

– залишати в лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

– дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Крім того, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Читати також: Рятувальники та екологи попереджають про небезпеку пожеж в екосистемах

За матеріалами Управління ДСНС у Чернігівській області