back

Президент дав доручення Уряду щодо проекту Держбюджету-2013

13-09-2012 | 08:56

З 2010 року за ініціативи Президента України Віктора Януковича розпочата реалізація Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Питання модернізації економіки вперше за роки незалежності почало втілюватися на практиці - Глава держави вважає його ключовим пріоритетом державної політики.

Реалізація економічних реформ неможлива без належного фінансового забезпечення.

У зв’язку з цим Президент дав доручення Кабінету Міністрів, у якому чітко визначені пріоритетні напрями реформ і заходи, реалізація яких має бути здійснена у 2013 році за рахунок коштів Державного бюджету. Ці напрями, зокрема, включають:

• впровадження медичної реформи;

• проведення реформ у соціальній сфері та посилення соціального захисту;

• реалізацію реформи у сфері земельних відносин та розвиток сільських територій;

• реформування та підвищення ефективності роботи паливно-енергетичного комплексу;

• реалізацію реформ у житлово-комунальному господарстві;

• дерегуляцію, підвищення якості надання адміністративних послуг та вдосконалення митних процедур.

Водночас, на думку Президента України, важливе місце в реформуванні економіки належить регіональній складовій. Позитивні зрушення мають відчувати люди на місцях.

Тому Глава держави також доручив Уряду врахувати у проекті Державного бюджету на наступний рік необхідність надання державної фінансової підтримки для спорудження та реконструкції найбільш значимих для регіонів об’єктів, введення яких в експлуатацію матиме суттєвий вплив на зростання інвестиційного потенціалу конкретного регіону, збільшення зайнятості населення, покращення соціального забезпечення, медичного обслуговування і підвищення якості життя громадян.

Крім того, Президент надає важливого значення реформуванню судової системи, метою якої є створення у країні незалежного суду. З метою належного фінансового забезпечення органів систем судоустрою Глава держави звернувся з листом до Прем’єр-міністра щодо забезпечення врахування обґрунтованих потреб судової влади під час підготовки проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік».


Прес-служба Президента України Віктора Януковича