back

За результатами Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектору економіки Президент дав низку доручень

13-09-2012 | 08:54

Президент України Віктор Янукович дав низку доручень Уряду та місцевій владі за результатами Всеукраїнської наради з питань підтримки реального сектору економіки, яка відбулася у Дніпропетровську.

Глава держави, зокрема, доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову проаналізувати ефективність застосування суб’єктами господарювання податкових стимулів розвитку економіки, які передбачені Податковим кодексом України. Також Президент доручив тримати на контролі вчасне відшкодування підприємствам ПДВ.

Віктор Янукович, крім того, наголосив: Уряд має розробити ефективні механізми подолання структурних деформацій у різних галузях промисловості, передбачивши випереджаючий розвиток галузей, які виробляють продукцію з високою часткою доданої вартості.

Особливу увагу Президент звернув на необхідність забезпечення захисту національного виробника на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Віктор Янукович також доручив Кабінету Міністрів опрацювати механізм укладання довгострокових угод між «Укрзалізницею» та вітчизняними підприємствами транспортного машинобудування на постачання рухомого складу.

Глава держави наголосив на важливості залучення вітчизняних підприємств енергетичного машинобудування до процесу спорудження нових та реконструкції діючих блоків електростанцій.

Згідно з дорученням Президента, профільні міністерства мають також розробити механізми державної підтримки сільгоспмашинобудування та створення нових, конкурентоспроможних зразків техніки, а також вжити заходів щодо збільшення закупівель вітчизняної техніки.

Місцевій владі у процесі розробки програм соціально-економічного розвитку регіонів Віктор Янукович доручив передбачити заходи з підтримки розвитку виробництва та стимулювання споживання вітчизняної продукції з високою часткою доданої вартості.

Глава держави також доручив Уряду активізувати роботу в питаннях виробничої кооперації з Росією. «Дуже багато розмов, але ми з місця не зрушили. Мова йде про цілий ряд спільних підприємств, питання яких ми частково відпрацювали, але потрібно приймати рішення», - наголосив Віктор Янукович.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича