back

Олександр Шанойло провів нараду з керівниками молокопереробних підприємств області

12-09-2012 | 10:38

З 1 вересня 2012 набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2012 року «Про затвердження мінімально допустимого рівня цін на молоко на 2012 рік», якою затверджено мінімально допустимий рівень цін на молоко незбиране другого ґатунку – 2200 гривень за 1 тонну без урахування податку на додану вартість. Таким чином, Уряд вирішив практично і негайно підтримати селянські господарства, які виробляють молоко.

Тому, з метою здійснення контролю за виконанням даної Постанови заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло 11 вересня провів нараду з керівниками молокопереробних підприємств області.

Відкриваючи засідання, він зазначив, що з розумінням ставиться до селян, які мають законні підстави отримувати реальну ціну за вироблене молоко, адже 45 % молока в області надходить на переробні підприємства від особистих підсобних господарств (в деяких регіонах держави цей показник становить близько 80%).

Як відмітив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак, зниження закупівельних цін в особистих підсобних господарствах призводить до різкого скорочення поголів’я. Відповідно люди не отримують прибуток від своєї праці, що викликає суттєві соціальні проблеми на селі, а також стримує розвиток тваринницької галузі.

В цілому по області за січень-серпень поточного року виробництво молока у порівнянні з відповідним періодом минулого зросло на 1,3%, і це тільки за рахунок молока виробленого сільськогосподарськими підприємствами, а обсяги молока, виробленого господарствами населення, скоротилися на 7,7 тис. тонн, або на 3 %.

Виправити таку ситуацію та забезпечити на майбутнє баланс закупівельних і роздрібних цін, на переконання Олександра Шанойла, допоможе виконання Постанови Кабінету Міністрів України.

Усі без винятку керівники молокопереробних підприємств області, присутні на нараді, підтвердили наміри безумовно виконувати дану Постанову і здійснювати оплату згідно із затвердженим мінімально допустимим рівнем цін на молоко.


Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації