back

Президент України подякував усім українцям за активну участь на виборах

01-04-2019 | 08:06

Президент України Петро Порошенко під час заяви за результатами першого туру президентських виборів подякував українцям за активну участь у голосуванні.

«Дякую усім виборцям, незалежно від того, за кого ви проголосували. Ви зробили внесок у вільне волевиявлення громадян - співвітчизники, дорогі українці і по усьому світові. Я дуже дякую тим, хто сьогодні не залишився вдома, хто сьогодні, незалежно від того за кого ви проголосували, сьогодні зробили внесок у вільне волевиявлення українських громадян. Ви продемонстрували, що є ввідповідальнимигромадянами, які точно вболівають за майбутнє своєї держави», - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що вільні й демократичні вибори є ключовою передумовою продовження нашого курсу, нашого шляху до Європейського Союзу та НАТО. Глава держави підкреслив, що під час всього виборчого процес «ми не чули жодного порушення, жодного повідомлення, яке могло вплинути на вільне волевиявлення громадян».

«Ми пройшли тест на нашу європейськість. А це означає, що все щодо європейського напрямку ми робимо правильно. Це відповідає європейській політичній культурі,  цивілізаційним стандартам  Європейського Союзу. І я твердо переконаний в  тому, що цей іспит Україна сьогодні склала успішно. І 21 квітня ми теж блискуче впораємося із завданням, захистом волевиявлення», - підкреслив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України