back

Про Чернігівщину туристичну — на міжнародній виставці у Польщі

25-03-2019 | 12:39

Днями у місті Лодзь (Республіка Польща) відбулася 25 міжнародна туристична виставка «На перехресті культур». Цьогоріч уперше свій туристичний та культурний потенціал демонструвала й Україна. Серед 11 представлених регіонів — Чернігівська область.

Участь України у заході стала продовженням розпочатого 21 березня у Варшаві українсько-польського діалогу в рамках засідання Робочої групи з питань туризму. Там сторони обговорили актуальні питання та визначили перспективні напрями співробітництва. Про це йдеться на сайті Мінекономрозвитку.

У ході виставки туристична агенція «Wilejka» (Польща) ознайомила учасників з українським потенціалом у даній галузі (презентація «Україна. Що змінилось за 20 років: туристична інфраструктура України. Варто!»).

Активну участь у насиченій програмі заходу взяв ніжинський молодіжний фольклорно–сценічний ансамбль «Народна криниця». У Лодзі, крім театралізованого дійства, чернігівські артисти демонстрували обрядові елементи різних часів, притаманні лише Чернігівщині.

Варто зазначити, що виставка у Лодзі є одним із найбільш відвідуваних експо-заходів у сфері туризму в Польщі. Основна ідея — поєднання культур та демонстрація їх спорідненості.

За інформацією Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації