back

В ОДА відбулася зустріч із представниками Національної академії державного управління

21-03-2019 | 15:48

Зміни адміністративно-територіального устрою України потребують високого рівня кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. Саме від ефективного функціонування та компетентної діяльності органів державної служби залежить стабільний розвиток країни та її економічна і політична конкурентоспроможність на міжнародному рівні. На цьому наголосила керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха сьогодні під час зустрічі з представниками Національної академії державного управління при Президентові України (НАДУ).

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, органів місцевого самоврядування, спеціалісти райдержадміністрацій, районних служб, управлінь, відділів.

Йшлося про стан та перспективи співробітництва у сфері підготовки управлінських кадрів.

Доктор наук із державного управління, професор кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії Олександр Пухкал та доктор філософських наук, професор кафедри публічної політики та політичної аналітики НАДУ Микола Стадник розповіли присутнім держслужбовцям про загальні закономірності та особливості суспільних трансформацій в Україні та світі, європейський досвід і моделі децентралізації, а також пріоритети підготовки кадрів управління.

Микола Стадник розповів про зміни в правилах вступу до НАДУ. Зокрема цього року до Академії прийматимуться слухачі без урахування зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови. Окрім того, знято вікові обмеження вступу як на денну, так і на заочну форми навчання. Цьогорічний прийом документів розпочнеться з 1 квітня.

По завершенню заходу всі зацікавлені мали можливість поставити запитання та отримати додаткові консультації від представників НАДУ щодо навчання в Академії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації