back

Віктор Геращенко взяв участь у загальних зборах Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України

07-09-2012 | 14:49

7 вересня в м. Корюківка відбулися загальні збори Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України. Йшлося про стан житлово-комунального господарства населених пунктів Чернігівщини і можливі напрями його розвитку.

У засіданні взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко. У своєму виступі він зупинився на реалізації Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Чернігівської області на 2011-2014 роки.

Аналізуючи фінансово-економічний стан підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, він зокрема, відмітив, що за результатами І півріччя 2012 року по деяких показниках мають місце позитивні тенденції. Так, у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилися обсяги доходів підприємств від надання послуг на 14,6 %, сума прибутків збільшилася у 5,1 раза , рівень оплати населенням за житлово-комунальні послуги за січень - червень 2012 року становив 103,9 відсотків.

Одне з основних завдань Програми у сфері утримання житла – це створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (далі ОСББ), служб єдиного замовника, інституту управителів багатоквартирними будинками. Вже створено 238 ОСББ, які обслуговують 283 житлові будинки. За І півріччя 2012 року створено 18 ОСББ.

Зважаючи на підвищення цін на енергоносії, область постійно йде шляхом зниження у паливному балансі частки природного газу. По ряду населених пунктів у 2010-2012 роках впроваджено проекти з переведення котелень на опалення твердим та альтернативними природному газу видами палива.

На даний час одним з важливих завдань, за словами Віктора Геращенко, є забезпечення належної підготовки до опалювального періоду 2012-2013 років. Станом на 01.09.2012 стовідсотково підготовлені загальноосвітні школи та дитячі садки, рівень готовності лікарень склав понад 95 відсотків.

Щодо оновлення містобудівної документації, то Віктор Геращенко зазначив, що це питання знаходиться на контролі облдержадміністрації, але у зв’язку з неналежним фінансуванням робота здійснюється уповільненими темпами.


Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації