back

Відзначено кращих працівників спортивної галузі області

07-09-2012 | 12:46

День фізичної культури і спорту в Україні відзначають традиційно у другу суботу вересня ще з 1994 року. Із року в рік по всій Україні проводиться маса святкових заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту.

Напередодні свята, 7 вересня, в облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч заступника голови облдержадміністрації, заступника голови обласного осередку НОК України Віктора Тканка з фізкультурно-спортивним активом області.

«Фізична культура і спорт давно стала однією з пріоритетних сфер суспільного життя Чернігівщини. Предметом особливої гордості для нас і усіх працівників фізкультурно-спортивної галузі є успішні виступи наших провідних спортсменів, які через призму видатних спортивних здобутків приносять нашій Вітчизні визнання всього світу», - наголосив Віктор Тканко, звертаючись до присутніх.

За його словами, вагомий внесок у скарбничку держави на найвищому світовому рівні постійно роблять представники кульової стрільби – Олена Костевич та Галина Авраменко, легкоатлетка Ольга Скрипак, тенісист Олександр Дідух, дзюдоїста Наталія Смаль, боксер Дмитро Митрофанов, молоді біатлоністи Максим Івко, Юлія Бригинець та кікбоксери Роман Власенко і Сергій Лисюк.

Всього з початку року спортсмени області на офіційних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків з 8 видів спорту завойовано понад 60 медалей, 20 з яких – золоті. Підготовлено 29 майстрів спорту України, 2 майстри спорту міжнародного класу та 2 заслужених майстрів спорту України. Двом тренерам присвоєно звання «Заслужений тренер України».

До складу збірних команд України, кандидатів і резерву входить 129 представників Чернігівщини з 28 видів спорту. Цим досягненням передувала самовіддана праця всіх причетних до галузі фахівців.

Складовими успіху, на думку Віктора Тканка, також стало здійснення заходів щодо розвитку в області видів спорту, розширення інфраструктури спортивних об’єктів і закладів, підтримки фізкультурно-оздоровчого руху. Зроблено певні кроки і по оновленню матеріально-спортивної бази. За останні півтора роки в регіоні відремонтовано 17 спортивних об’єктів.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка він подякував усім працівникам спортивної галузі області за сумлінну працю, професіоналізм та побажав творчого довголіття, успіхів у досягненні нових рубежів професійної діяльності, перемог в ім’я України та Чернігово-Сіверського краю.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту Віктор Тканко вручив кращим працівникам спортивної галузі області відзнаки облдержадміністрації.


Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації