back

Олександр Мисник привітав танкістів Сіверської бригади

15-03-2019 | 15:55

Сьогодні на Чернігівщину, до Гончарівського, з району проведення Операції Об’єднаних сил повернулися військові 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. У містечку їх зустріли рідні та друзі, командування ОК «Північ», представники обласної влади та громади Чернігівщини.

Голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник передав військовим сертифікат на покращення матеріально-технічного оснащення вартістю 100 тисяч гривень.

— Завдяки підтримці керівництва держави, реформи армії, започаткованої Президентом України Петром Порошенком,  на Чернігівщині продовжується розбудова військових частин, їх модернізація, забезпечення сучасними зразками озброєння, — наголосив він.

Серед 500 інфраструктурних проектів, включених до Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки, є і проекти Сіверської бригади.

— Згідно з Планом, ми побудуємо 11 казарм поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників у Чернігові, Десні, Ічні і Гончарівському, — підкреслив голова ОДА.

1-ша окрема танкова бригада з березня 2014 року бере участь у відбитті російської агресії. За мужність, високий професіоналізм та вірність військовій присязі значна кількість військовослужбовців танкової бригади удостоєна державних нагород.

Учасники зустрічі вшанували пам’ять 39 танкістів, полеглих за свободу і незалежність України, хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу Слави.

Олександр Мисник передав рідним загиблих відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Посмертно нагороджені:

— заступник командира бойової машини Рябий Віталій Вікторович;

— командир танку Мансуров Андрій Сергійович;

— командир танку Мірошниченко Петро Олександрович.

Під час візиту до Чернігова Президент України відзначив  велику самовіддачу військовослужбовців нашої Сіверської бригади, які виконують надважливі військові завдання у зоні проведення Операції об’єднаних сил, — зазначив голова ОДА.

Крім того, Олександр Мисник вручив почесні відзнаки службовцям військової частини А 1815.

Відомчі нагороди Збройних Сил України танкістам вручив командувач військ ОК «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Більше фотографій із заходу можна переглянути на сторінці Чернігівської ОДА у мережі Facebook.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації