back

У березні громадськість розпочала реалізацію проектів

15-03-2019 | 11:52

Загалом цьогоріч шість конкурсних пропозицій п’яти інститутів громадянського суспільства реалізовуватимуться в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету. У березні розпочата підготовча роботу з виконання заходів п’яти проектів.

Серед них – два соціологічні дослідження, які ініціювала ГО «Чернігів Європейський» спільно з науковцями Чернігівського національного технологічного університету.

Проект «Домашнє насильство: соціологічний аналіз явища в Чернігівській області» розроблений з метою вивчення й оцінки ситуації гендерно-обумовленого домашнього насильства, відповідного реагування органів влади і громадськості, а також підготовки рекомендацій щодо припинення насильства у сфері сімейно-побутових відносин та запобігання цим негативним явищам.

Ще одна пропозиція «Чернігова Європейського» – «Соціологічне дослідження громадської думки з актуальних соціально-політичних проблем Чернігівської області».

«Розширення можливостей жінок у прийнятті рішень – успішна децентралізація влади» – проект ІГС «Спілка жінок Чернігівщини» спрямований на підвищення громадської активності жінок, розширення їх можливостей у прийнятті та реалізації владних рішень у період реформи децентралізації.

Провести оцінку ефективності використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ за 2016-2018 роки запропонувала ГО «Громадський центр «ЧАС».

Ще два проекти присвячені популяризації літератури і читання, підвищенню гуманітарної ролі книги. Так, Прилуцька міська організація професійної спілки працівників культури в рамках проекту «Поетична платформа «Світ жіночими очима» презентуватиме збірку молодої прилуцької поетеси Ніни Заболотної «Десь за дощами…». А у вересні ІГС «Центр «Апельсин» спільно з ніжинською літераторкою Тетяною Винник планує провести фестиваль «Літературні родинні читання «Словограй».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації