back

Президент: Моє завдання як Верховного Головнокомандувача захистити армію від політиканів, які її паплюжать

13-03-2019 | 15:20

«Силу нашої нової української армії Путіну не здолати. Але мене дуже тривожать спроби завдати нашій армії удару з тилу. Для цього ворог використовує увесь арсенал інформаційної війни. Саме напередодні виборів армію і суспільство щільно обстрілюють негативом», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на Раді регіонального розвитку Чернігівщини. «Не поспішатиму відкидати як недостовірні чи політично мотивовані всі матеріали журналістів. На те й потрібна свобода слова, щоб влада і суспільство дізнавалися про проблеми», - додав він.

«Але вважаю цинізмом, коли нас вчать любити армію ті кандидати в Президенти, хто нищив Збройні Сили України в час перебування на високих державних посадах. Фальшивою турботою вони хочуть приховати свою активну роль у знищенні нашого оборонного потенціалу. Не по шоу треба бігати, а каятися. Зайдіть до наших воїнів і спитайте як ми захищали країну у 2014-му», - сказав Петро Порошенко.

Президент висловив сподівання, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України належно оцінить факти розкрадання та підриву обороноздатності і назве прізвища причетних.

«Ніяка брехня не допоможе політиканам, які мають понести відповідальність за руйнування армії. І ніяких тут термінів давності немає. Бо з 2014 року ми дуже велику ціну заплатили за це. Ніхто не уникне відповідальності ані  політичної, ані кримінальної», - додав Глава держави.

«Моє завдання як Верховного Головнокомандувача –  поки армія тримає фронт, захистити її в тилу. Прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи усього оборонно-промислового комплексу. А ще важливо огородити армію і оборонний комплекс від спроб різних ділків та їхніх партнерів на державних посадах розкрадати кошти військового бюджету», - сказав Петро Порошенко. Він підкреслив, що для цього «особливо потрібна нульова толерантність до корупції».

«Ані посади, ані знайомства – ніщо не може прикривати  тих, хто незаконно збагачується коштом армії. Ви, політикани, які розікрали армію, понесете відповідальність. Ми вам це не пробачимо», - сказав Президент та нагадав, що він особистим коштом підтримав українське військо на суму в майже 1,5 млрд грн. «Власних, з яких сплачені податки. З них левова частина – на укріплення обороноздатності», - додав він.

Президент підкреслив, що для посилення обороноздатності країни здійснюється цілий комплекс заходів. «Але найкращі рішення залишаються на папері, якщо їх не втілюють люди, яким це під силу», - уточнив Глава держави. При цьому він повідомив про своє рішення про призначення заступником Секретаря РНБО полковника Сил спеціальних операцій Сергія Кривоноса - «людини, яка не один раз засвідчила свою мужність і силу духу».

«Людини, яка не з Інтернету, а з власного бойового досвіду, не з дивану та Інтернету, а від участі в боях, знає і потреби солдата, і вимоги до зброї», - додав він та згадав, що знайомий з полковником Сергієм Кривоносом з 2014-го року, коли військовий забезпечував захист Краматорського аеропорту.

«Як він сам каже, продовжить шлях воїна і докладе максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції в армії. Гарантую максимальну підтримку його зусиллям», - наголосив Глави держави і застеріг кандидатів на посаду Президента від брехні та спекуляцій на тему армії. «П’ять років треба було демонструвати свою любов до України, а не зараз бігати по телевізійним шоу тим, хто втекли з армії і зараз пропонуються на якісь посади», - сказав Президент.

Глава держави повідомив, що доручив Сергію Кривоносу «захистити армію і оборонний комплекс від недовіри, активізувати переозброєння армії, в тому числі шляхом поглиблення військово-технічного співробітництва з партнерами з країн НАТО».

 

 

Прес-служба Президента України