back

У Сосниці відкрито меморіальну дошку на честь борця за незалежність України Григорія Радченка

05-03-2019 | 09:09

У селищі Сосниця днями урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Григорія Тимофійовича Радченка – підполковника армії УНР, громадського діяча, борця за незалежність України, уродженця села Спаське. Встановили дошку на фасаді Сосницького будинку культури.

Григорій Радченко розпочав своє військове служіння Українській Народній Республіці у грудні 1917 року начальником відділу зв'язку штабу 26-го Українського корпусу, обіймав значні військові посади в штабі армії УНР. У 1920 році – начальник дислокаційного відділу Головного управління Генерального штабу Української Народної Республіки.

Ми повинні відроджувати історію про героїв українського народу, доносити правдиві факти до людей, особливо до підростаючого покоління, формуючи тим самим світогляд майбутнього українця. Маємо не забувати і сучасних героїв, які ціною власного життя продовжують на сході країни боротьбу за свободу та незалежність, – зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

До урочистостей долучилися місцеві керівники та громадськість, а також голова правління громадської організації «Українська Ініціатива» Юрій Косенко та представник Українського інституту національної пам'яті в області Сергій Бутко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалів представника Українського
інституту національної пам'яті в області Сергія Бутка