back

Олександр Мисник нагородив працівників обласного протитуберкульозного диспансеру

05-03-2019 | 16:10

Протитуберкульозна служба області відзначає свій 100-й ювілей. З цієї нагоди у Чернігові відбулася нарада щодо ефективного реагування на виклики, пов’язані з туберкульозом, ВІЛ-інфекцією/СНІДом та ко-інфекцією туберкульоз/ВІЛ.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та відданість справі голова облдержадміністрації Олександр Мисник вручив почесні відзнаки працівникам Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру: головній медичній сестрі Людмилі Варвинець, завідувачу першого терапевтичного відділення Юрію Зволю та завідувачу дитячого відділення Катерині Звягельській. Окрім того, Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено і всьому колективу диспансеру на чолі з головним лікарем Миколою Дейкуном.

Звертаючись до учасників наради, Олександр Мисник наголосив, що протидія туберкульозу є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері громадського здоров’я.

— Обласний протитуберкульозний диспансер — справді потужний заклад, який має можливості для діагностики та лікування туберкульозу на сучасному рівні, — зазначив голова ОДА. — За останні три роки його матеріально-технічну базу значно поліпшено коштом обласного бюджету.

У поточному році за кошти обласного бюджету проводиться закупівля діагностичного обладнання для диспансеру вартістю 3 мільйони гривень. Також виділені кошти на оновлення кухонного обладнання та капітальний ремонт ділянки тепломережі.

Олександр Мисник запевнив, що облдержадміністрація як орган виконавчої влади і надалі докладатиме максимум зусиль, щоб вирішувати фінансові і кадрові проблеми медичної сфери області. Продовжуватиметься співпраця з Державним фондом регіонального розвитку. Окрім того, перетворення обласних закладів охорони здоров’я вторинного і третинного рівня у комунальні некомерційні підприємства відкриває їм шлях до прямого фінансування Національною службою здоров’я на черговому етапі медичної реформи — вже у 2019 році.

Медичні працівники також отримали почесні відзнаки обласної ради та управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Далі у ході наради її учасники обговорили здобутки, бар’єри та перспективи досягнення глобальних цілей прискореного подолання епідемій туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, питання організації комплексних інтегрованих медичних послуг і підвищення ефективності лікування цих захворювань у Чернігівській області.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.