back

Україна отримала історичний шанс на зміни, і він має бути реалізований – Президент

05-03-2019 | 08:00

Президент Петро Порошенко переконаний, що завдяки стабілізації економіки та її зростанню Україна має нині шанс продовжити якісні зміни, які забезпечать зростання добробуту громадян та держави в цілому.

«Ми забезпечили стабілізацію економіки і зараз економіка країни на підйомі. Тож історичний шанс на зміни, який тепер отримала Україна, точно нашими зусиллями має бути реалізований. Це наш обов’язок об’єднати всіх, хто готовий захищати Україну, працювати заради її процвітання, заради безпеки людей, заради добробуту людей», - сказав Глава держави під час засідання Ради регіонального розвитку Миколаївщини.

«Коли ми єдині – немає нічого неможливого для нас.  Ми збудуємо Україну процвітаючих громад, а найголовніше – щасливих, заможних і вільних людей», - додав він.

Петро Порошенко висловив переконання, що країна має стати логістичними воротами в Європу. «І можливості Миколаївщини для того, щоб створити хаб з логістики – це є унікальні можливості», - додав Президент.

Так само Миколаївщина, яка на думку Глави держави є перлиною півдня країни, має всі умови для розвитку туризму.  «Наша формула економічного розвитку гарантує, що кожен громадянин України на власній кишені має відчути реальне зростання економіки через зростання добробуту. Кожен з нас, починаючи вже з цього року, буде відчувати, що щомісяця життя змінюється, що бідність відступає», - наголосив Президент.

Він зауважив, що ще 3-4 роки тому не можна було говорити про щось подібне, адже російська агресія завдала надто сильного удару по економіці України. «Це не лише сама війна, через яку ми втратили ледь не чверть промислового потенціалу країни. Коли Росія не просто окупувала Донбас, а порізала заводи на металобрухт, а те обладнання, яке могла – вивезла до себе в Росію. Це і закриття Росією ринків для українських товарів – кожне з миколаївських підприємств добре це на собі відчули, включаючи і «Зорю» - «Машпроект», де були повністю обрізані всі контракти з «Газпромом». Це і блокада транзиту через територію Російської Федерації на країни Азії – Казахстан, Киргизстан, Китай», - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що таким чином Путін сподівався, що припинення торгівлі і зупинка роботи українських підприємств призведуть до безладу та протестів в нашій країні. «План Путіна був дуже нехитрий: немає продажів продукції – зупиняться підприємства. Зупиняться підприємства – люди будуть викинуті за фабричні ворота. Люди без роботи – почнуться протести. Почнуться протести – влада впаде. А нова влада на колінах приповзе вибачатися», - сказав він.

«Але ми вистояли. Ми з вами знайшли альтернативу у вигляді ринків Євросоюзу. Ми вивели економіку з кризи. Компенсували значну частину втрат. Наповнили золотовалютні резерви, знизили інфляцію. Забезпечили макроекономічну стабільність, очистили банківську сферу», - наголосив Глава держави.

Прес-служба Президента України