back

Ще 6 громад Чернігівської області можуть отримати допомогу у створенні ЦНАПу

04-03-2019 | 10:33

У листопаді 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила третій раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні центрів надання адміністративних послуг. Профільна комісія у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 327 заявок із 22 областей України. У результаті. відібрано 151 заявку для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань. Зокрема, 6 громад — з Чернігівщини: Іванівська, Ічнянська, Ніжинська, Остерська, Талалаївська та Холминська.

Організатори наголошують: включення до списку не означає безумовну підтримку або ж підтримку в повному обсязі. Значна кількість заявок ще потребує належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації (детальніше в офіційному оголошенні про результати першого відбору).

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою з урахуванням методологічних підходів до належного функціонування ЦНАПу, а також за результатами візитів до кожної громади (починаються з 1 березня). Мета цих візитів — детальне оцінювання реальних потреб та визначення конкретних заходів. У разі виявлення значних перешкод для участі громади в Програмі або ж надання недостовірної інформації, заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

Протягом березня-червня для кожної спроможної громади буде складене технічне завдання для створення чи модернізації ЦНАПу із зобов’язаннями Програми і громади.

За інформацією Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації