back

В області минулого року видано більше 79 тисяч закордонних паспортів

01-03-2019 | 10:47

Це на 35% більше, ніж у 2017 році. Крім того, у 2018-му оформлено понад 32 тисячі ID-карток. Про це повідомила начальник управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець на прес-конференції за підсумками минулого року.

Очільниця УДМС в області зазначила, що роботу служби вдалося значно покращити завдяки відкриттю паспортного центру, де громадян обслуговують на сучасному європейському рівні:

Перевагами центру стали 6 автоматизованих робочих місць для оформлення біометричних документів, велика площа для комфортного обслуговування (майже 160  квадратних метрів), термінал для швидкої оплати послуг, дитячий ігровий куточок. До того ж центр працює за принципом відкритого простору — технологія open space, приймає близько 300 громадян в день при повному навантаженні. Відтак, лише в управлінні минулоріч оформлено 14 509 паспортів громадянина України для виїзду закордон.

Читати також: У Чернігові відкрито сучасний центр оформлення документів

Серед досягнень минулого року Ксенія Лук’янець назвала запровадження єдиних правил надання адміністративних послуг, електронної черги, оплати послуги онлайн, формування заяви-анкети для отримання паспортних документів за допомогою QR-коду.

Ще однією новинкою стало впровадження біометричних посвідок на постійне та тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм. Такий механізм, на переконання профільних фахівців, значно спрощує аналіз міграційних процесів: створюється єдина база, де реєструються всі іноземці та особи без громадянства. До речі, на сьогодні в області офіційно проживає 7354 іноземних громадян, з яких 764 — тимчасово.

У даному напрямі робити налагоджено співпрацю з Управлінням освіти і науки ОДА та місцевими вишами, завдяки чому проводиться контроль та моніторинг перебування іноземних студентів, а також із центрами зайнятості, фіскальною службою та управлінням Держпраці.

Читати також: Іноземним громадянам — біометричні посвідки на проживання

Варто зазначити, що за надання адміністративних послуг населенню до місцевих бюджетів у 2018 році перераховано майже 31 мільйон гривень, що у півтора разу більше, ніж у 2017-му.

За словами Ксенії Лук’янець, цьогоріч пріоритетними завданнями міграційної служби і надалі залишаються підвищення рівня якості надання адміністративних послуг, розвиток електронних сервісів для громадян, оновлення матеріально-технічного та програмного забезпечення, удосконалення процесів стандартизації та уніфікації всіх процесів роботи.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністраці