back

Чернігівщина презентує свій потенціал на Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку "АГРО - 2012"

05-09-2012 | 15:07

5 вересня в Національному комплексі "Експоцентр України" (м. Київ) відбулося відкриття XXIV Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку "АГРО-2012". Протягом трьох днів кращі господарства і сільськогосподарські підприємства з усіх областей України презентуватимуть свої досягнення. Демонструватимуться кращі зразки світового та вітчизняного виробництва сільськогосподарської техніки, засобів механізації, обладнання для утримання та годування тварин, обладнання для кормовиробництва, ветеринарних і біопрепаратів, агрохімії, біоенергетики та агроекології тощо.

Метою цього заходу є всемірне сприяння реалізації державної аграрної політики, економічному зростанню сільськогосподарського виробництва; оцінка потенціалу українського ринку, його інвестиційної привабливості; сприяння процесам розвитку міжнародного співробітництва в агропромисловому комплексі; налагодження ділових контактів між науковими організаціями та науково-виробничими підприємствами з метою створення спільних проектів на проведення досліджень і розробок.

Свої досягнення в галузі сільськогосподарського виробництва презентує на виставці й Чернігівщина.

Сільгоспвиробники та підприємства харчової і переробної промисловості області представили на виставковій експозиції кондитерські вироби, напої, майонез, горілчані вироби, молочні консерви в асортименті, макаронні вироби, соки, мінеральну воду, плодоовочеві консерви, пиво, кондитерські вироби, крохмаль, продукцію бджільництва, м’ясну продукцію, продовольчу та насіннєву картоплю та багато іншого.

Крім цього, в експозиції „Аграрна наука і освіта” в павільйоні № 1 інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН розмістив виставкову експозицію „Дослідження з питань розробки бактеріальних добрив та засобів захисту рослин і тварин”, Носівська селекційно-дослідна станція - виставкову експозицію наукових досліджень селекції рослинництва, а на відкритих виставкових площах відбулася демонстрація обладнання для птахівництва, сільгосптехніки та запчастин підприємств області: ВАТ «Ніжинсільмаш», ТОВ ВТП «Бравалюр», ТОВ «Агроресурс».

У церемонії офіційного відкриття виставки взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він оглянув загальну виставкову експозицію області, розміщену в павільйоні №9 Національного комплексу «Експоцентр України».

У рамках XXIV Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку "АГРО-2012" Олександр Шанойло взяв участь у науково-практичній конференції «Стратегічні орієнтири розвитку аграрного сектору України на період до 2020 року».


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації