back

Реагування на ускладнення погодних умов в області: готовність № 1

12-02-2019 | 16:00

Як запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізувати наслідки негоди та оперативно реагувати на них, говорили сьогодні на засіданні оперативного штабу, яке провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

За прогнозами обласного гідрометцентру, на Чернігівщині сьогодні і завтра очікуюся дощ з мокрим снігом, місцями слабке налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця. 14 лютого без істотних опадів, вітер південно-західний 5-10 м/с, температура вночі 2-7º морозу, вдень — від 1º морозу до 4º тепла.

Учасники засідання акцентували на постійному моніторингу можливого негативного впливу погодних умов на стале функціонування об’єктів та мереж життєзабезпечення. Наголошували на проведенні профілактичного оброблення дорожнього покриття та очищенні доріг від снігу.

Для оперативного реагування в області наявні сили та засоби, у тому числі інженерна, автомобільна техніка підвищеної прохідності, мобільні пункти обігріву та автономні джерела електроживлення (будуть утримуватися в постійній готовності).

Нагадуємо! Мокра погода у поєднанні з коливанням температури з плюса на мінус може стати причиною виникнення слизькості на дорогах. Тому Служба автомобільних доріг закликає усіх водіїв до обов’язкового використання зимових шин та пристроїв проти ковзання на колесах, до дотримання безпечних дистанцій і швидкісного режиму руху та до укомплектування автотранспорту тросами та лопатами.

Для надання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області  у Службі працює цілодобова «гаряча» лінія:

Водії та перевізники можуть перечекати зимову негоду на майданчиках відстою або об’єктах дорожнього сервісу, не наражаючи себе та інших користувачів автошляхів на небезпеку.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації
та Служби автомобільних доріг у Чернігівській області