back

На Коропщині вшанували пам’ять Федора Дудка та презентували його книгу «Отаман Крук»

08-02-2019 | 17:01

Рік тому в селі Шабалинів Коропського району на фасаді місцевого будинку народних традицій і дозвілля відкрили меморіальну дошку на честь письменника, журналіста, культурного та громадського діяча часів Української Народної Республіки Федора Дудка.

Вшанувати пам’ять видатного борця за незалежність України, учасника Української революції 1917-1921 років, сьогодні, 8 лютого, тут, на його батьківщині, зібралися небайдужі земляки, представники органів влади та духовенства, культурні і громадські діячі.

Освячення меморіальної дошки Федору Дудку провів Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій.

З вітальним словом до присутніх звернулися заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, представник Міністерства інформаційної політики України Віктор Литвінов та виконуючий обов’язки голови Коропської РДА Віктор Кузуб.

Які б негаразди нас не оточували, але ми, українці, повинні завжди пам’ятати, що ми маємо свою землю, свою віру, свою мову, і саме їх треба відстоювати. Коли людина знає і цінує своє коріння, її ніхто не поневолить. Дехто вважає: щоб народ перестав вірити у свою самостійну державу, то достатньо, як написав у своїй книзі «Отаман Крук» Федір Дудко, просто взяти і замалювати у мізках людей історичну правду. От тільки рано чи пізно та фарба відпаде і пам'ять до народу повернеться, – зазначила Наталія Романова.

Учасники заходу поклали квіти до меморіальних дошок видатним шабалинівцям – українським письменникам і журналістам Федору Дудку та Івану Шкураю.

Цього ж дня у Коропському будинку культури відбулася презентація книги Федора Дудка «Отаман Крук».

Патріотичну концертну програму глядачам подарувала капела бандуристів ім. О. Вересая обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Читати також: На Коропщині відкрили меморіальну дошку на честь Федора Дудка
Відкрили меморіальну дошку письменнику Івану Шкураю

 

За інформацією Коропської
районної державної адміністрації