back

Починається розробка Стратегії сталого розвитку Чернігівщини до 2027 року

06-02-2019 | 08:25

Представники органів влади та громадськості Чернігівської області 5 лютого взяли участь в он-лайн нараді з питань підготовки регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021–2027 років. Стратегії розроблятимуться на засадах смарт-спеціалізації.

Нараду провів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода спільно з групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в України Програми «U-LEAD з Європою».

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, місцеві адміністрації мають розробити проекти стратегій та винести їх на розгляд сесій обласних рад до 1 грудня 2019 року.

Довідково. Смарт-спеціалізація — підхід, що передбачає аргументоване визначення суб’єктами регіонального розвитку в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням конкурентних переваг регіону та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні.

Учорашня нарада стала частиною серії навчальних та інформаційних заходів, спрямованих на надання регіонам методичної допомоги з розроблення цих засадничих документів.

Участь в обговоренні взяли всі зацікавлені сторони: представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної ради, Агенції регіонального розвитку по Чернігівській області, відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», науково-освітніх установ, громадських організацій, бізнес-асоціацій, які будуть входити до складу робочої групи з розроблення регіональної стратегії.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку
 Чернігівської облдержадміністрації